Nederlands

Plan je fietstocht

Edam - Beverwijk

Afstand: 43 km
Je start je strategische fietstocht bij de Stelling van Amsterdam, de jongste van de drie waterlinies die je tijdens deze 410 kilometer volgt. Veel forten die je tegenkomt hebben een andere bestemming gekregen, van horeca tot kunstlocatie, die vallen behoorlijk op. Meer verborgen sporen van de linie worden vaak ‘verraden’ door bruine bordjes met interessante info over de Stelling. Een van de best bewaard gebleven forten van de Stelling: Fort bij Edam. Voordat je aan de etappe begint is het eerst zoeken naar de toegang voor een bezoekje aan het fort.

Eenmaal op de fiets rijd je bij het Fort benoorden Purmerend (nu wijnimport) de Beemster in en kom je eindelijk langs een duidelijk zichtbaar Fort Resort Beemster, vroeger Fort aan de Nekkerweg. Je verlaat het Noordhollands Kanaal, en daarmee het noordfront, en vervolgt je weg langs het westfront van de Stelling, voor de vijand die zo maar eens vanaf de Noordzee zou komen. De dag eindigt na een bezoekje aan het Fort aan de St. Aagtendijk in Beverwijk.

Snelle feitjes

  • Stelling van Amsterdam
  • 13 forten
  • Fotolocatie: Fort bij Spijkerboor

Blijf op de hoogte

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van de allerleukste plekjes en locaties om naar toe te fietsen

captcha code:

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Op welk mailadres wil jij de tracks ontvangen?
De GPX Tracks zijn onderweg naar je mailbox! (Stuur opnieuw)

Fietsgids bestellen

Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf Edam naar Bergen op Zoom.

Meer informatie