Nederlands

Stap op je fiets

Over de Waterlinieroute

De route is 410 km lang en gaat van Edam naar Bergen op Zoom: langs de Stelling van Amsterdam, via de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie.

Je kunt de route van noord naar zuid fietsen of andersom. Hoewel we Edam als startpunt hanteren kun je ook in Bergen op Zoom opstappen, net wat voor je handig is.

Volg de bordjes
De bewegwijzering van de LF Waterlinieroute is eenvoudig en duidelijk: de gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Waterlinieroute’. Heel veel meer dan ‘volg de bordjes’ hoeven we dus niet te zeggen. Welke richting je volgt, zie je in de onderrand van de bordjes: Edam - Bergen op Zoom, dan wel Bergen op Zoom - Edam.

Handige gids en app
De bordjes wijzen je dus de weg. Toch adviseren we altijd om ook een actuele kaart mee te nemen. Mis je een bordje of wil je van de route afwijken, dan helpt het je bij je oriëntatie. De fietsgids van de Waterlinieroute biedt overzichtelijke kaarten. En vertelt je letterlijk het verhaal over deze boeiende route. De LF Waterlinieroute staat ook tot in detail in de LF app. Net als de Fietsers Welkom! horeca en logies langs de route. En o ja, ook de veertijden vind je terug in de app. Hij is gratis te downloaden in de app stores. Je kunt hem gebruiken als routebegeleiding. Of je leest ’s avonds wat je de volgende dag aan bezienswaardigheden tegenkomt.

Voel je vrij
Wil je wat routevariatie? Met de fietsknooppunten die aansluiten op de LF Waterlinieroute kun je bijvoorbeeld van een treinstation naar de route te fietsen. Of naar een overnachtingsadres gaan. Of misschien wil je een stukje afsnijden, voor uitstapjes naar vrienden of bezienswaardigheden buiten de route. Dat kan allemaal.

 

Alles over fietsen in Nederland

De smaak te pakken? De fietsmogelijkheden in Nederland zijn eindeloos. Op onze portal nederlandfietsland.nl vind je volop inspiratie voor je volgende fietstocht!

Meer LF-icoonroutes

Benieuwd naar andere LF-icoonroutes? Kijk hier naar het aanbod.